Linkuri accesibilitate

Dosarul expulzării profesorilor turci: ex-director adjunct al SIS - reținut, iar directoarea Biroului Migrație și Azil - pusă sub învinuire


Procuratura generală
Procuratura generală

Procuratura Generală (PG) a anunțat că a reținut vineri un fost director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), iar joi l-a pus sub învinuire pe directorul Biroului Migrație și Azil, în dosarul legat de expulzarea, în septembrie 2018, la cererea Ankarei, a șapte profesori turci. Aceștia au fost declarați la acea vreme un pericol pentru securitatea R.Moldova și trimiși în Turcia, unde între timp, mai mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare.

Contactat de presă, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că nu poate dezvălui indentitatea celor două persoane, atâta timp cât este vorba de o anchetă în derulare.

„Ziarul de Gardă” precizează că, din septembrie 2012, Biroul Migrație și Azil este condus de Olga Poalelungi. Procurorii au cerut suspendarea acesteia din funcție. Fostul director adjunct al SIS care a fost reținut ar fi Alexandru Baltaga, audiat la începutul lunii august în cadrul comisiei parlamentare de anchetă în cazul profesorilor turci.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG