Linkuri accesibilitate

Zelenski: schimbul de prizonieri este un prim pas către începerea unui dialog real cu Rusia (VIDEO)


Volodimir Zelenski pe aeroportul Borispol
Volodimir Zelenski pe aeroportul Borispol

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, pe aeroportul Borispol din Kiev, unde și-a întâmpinat concetățenii eliberați de Rusia într-un masiv schimb de prizonieri, că guvernul său va acționa mai departe pentru eliberarea tuturor ucrainenilor deținuți de Rusia și către pacea în Donbas. Vorbindu-le jurnaliștilor, Zelenski a spus că schimbul de prizonieri a avut loc conform unei înțelegeri între el și președintele rus Vladimir Putin și că este un prim pas către începerea unui dialog real cu Rusia și către încheierea conflictului din estul Ucrainei.

Presa ucraineană relatează că printre prizonierii eliberați astăzi de Rusia se numără cei 24 de marinari ucraineni capturați anul trecut în apropiere de Strâmtoarea Kerci și regizorul ucrainean Oleg Sențov întemnițat în Rusia pentru terorism. La Moscova, reprezentanta Kremlinului pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, a spus că a fost un schimb de 35 la 35.

Oleh Sențov: „Victoria va fi a noastră - altă ieșire nu avem”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00

Potrivit agenției ruse Itar Taas, printre cei eliberați de Ucraina se află șeful biroului ucrainean al agenției RIA Novosti, Kirill Vîșinsky și Vladimir Țemah, care ar fi condus apărarea antiaeriană a separatiștilor pro-ruși din Donbass și pe care investigatorii internaționali doreau de mult să-l audieze în legătură cu doborârea zborului MH17 în 2014 deasupra estului Ucrainei.

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG