Linkuri accesibilitate

Cauză penală în privința procedurii de achiziție a celor 31 de autobuze pentru Chișinău


Oamenii legii au intentat o cauză penală în privința procedurii de achiziție a celor 31 de autobuze pentru capitală. Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat pentru agenţia IPN că este vorba despre o cauză penală intentată pentru „abuz de putere sau abuz de serviciu”. Mariana Bețivu a menționat că alte detalii cu privire la acest caz urmează să fie prezentate în timpul apropiat.

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a venit cu o reacție la acest subiect, menționând că sunt „instrumente de presiune folosite de unii în perioada electorală”. Dezmințind informațiile din presă, Codreanu spune că nu a participat la elaborarea caietului de sarcini și nici membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor nu a fost. Potrivit lui, autoritatea contractantă este Parcul Urban de Autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unități de transport au ajuns la Chișinău în luna februarie a anului curent. În spațiul public au apărut discuții despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele și le vinde municipiului Chișinău, diferența de bani punând-o în buzunar.

Previous Next

XS
SM
MD
LG