Linkuri accesibilitate

În România s-a încheiat înscrirea candidaților pentru prezidențialele din noiembrie


Președinția României la Palatul Cotroceni
Președinția României la Palatul Cotroceni

Duminică, în România s-a încheiat înscrierea candidaților la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Biroul Electoral Central a validat până acum șase candidaturi: Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu și Dan Barna. În cursul zilei de luni este așteptată validarea candidaturilor Ramonei Ioana Bruynseels, a lui Alexandru Cumpănaşu şi Cătălin Ivan.

Cele ale lui Viorel Cataramă şi Miron Cozma au fost respinse. Duminică, la ora 24:00, a expirat termenul de depunere a candidaturilor

Potrivit sondajelor de opinie, candiații cu cele mai mari șanse de a ajunge în turul doi sunt președinte Klaus Iohannis, susținut de Partidul Național Liberal, premierul Viorica Dăncilă din partea Partidului Social Democrt și Dan Barna, candiatul Alinaței USR-PLUS-PNL

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe pe 12 octombrie şi se va încheia pe data de 9 noiembrie. Votul în străinătate va începe cu două zile înainte de cel din ţară, care se va desfăşura pe 10 noiembrie la primul tur.

În cazul organizării celui de-al doilea tur de scrutin, prima zi a votării în străinătate va fi 22 noiembrie. În ţară votul va avea loc pe 24 noiembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG