Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „Oamenii din acest guvern curăță mizeria lăsată de Plahotniuc... Fac greșeli, dar luptă zi de zi pentru interesul cetățenilor”


Prim ministrul Maia Sandu

Prim-ministra Maia Sandu și-a apărat guvernul în fața criticilor de incompetență, spunând într-un discurs la 100 de zile de la preluarea puterii că „este cel mai onest pe care l-a avut Moldova vreodată” și că a reușit să acopere o gaură bugetară de 4,5 miliarde de lei moștenită de la fosta guvernare.

„Oamenii din acest guvern curăță mizeria lăsată de Plahotniuc... Fac greșeli, dar luptă zi de zi pentru interesul cetățenilor. Le sunt recunoscătoare”, a declarat Sandu la o conferință organizată în Casa Guvernului.

Printre realizările cabinetului său ea a numit reluarea finanțării din partea donatorii străini, deconspirarea și neutralizarea unor scheme ale fostei puteri în frunte cu Vlad Plahotniuc, inclusiv la Aeroportul Internațional Chișinău, majorarea de salarii inclusiv în educație și implementarea costisitoarei legi a salariilor funcționarilor publici, precum și primii pași pentru reformarea justiției.

„Întâmpinăm o mare rezistență în sistem, dar suntem determinați și o să insistăm până la capăt pe această transformare ... O să facem ordine în fiecare instituție”, a mai spus Sandu.

Criticii spun însă că noua guvernare ar fi compromis reforma în justiție când a numit membri de partid în calitate de judecători ai Curții Constituționale și a sporit rolul guvernului în selectarea procurorului general, validând influența politicului asupra justiției.

XS
SM
MD
LG