Linkuri accesibilitate

Congresul american anunță declanșarea unei anchete asupra activității președintelui Trump în vederea destituirii sale


Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, anunță declanșarea anchetei oficiale de destituire a președintelui Trump

Președintele american Donald Trump se întâlnește astăzi pentru prima dată cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în marginea Adunării Generale ONU din New York, după ce o convorbire telefonică a celor doi a dus la declanșarea procedurii de impeachment împotriva liderului de la Casa Albă.

Opoziția democrată care controlează Camera Reprezentanților din Congresul american a votat marți pentru anchetarea lui Trump acuzat de încălcarea jurământului de președinte, trădarea securității naționale și a integrității alegerilor.

În timpul unei convorbiri telefonice recente, Trump l-ar fi presat pe Zelenski să afle informații compromițătoare despre activitatea în Ucraina a fiului lui Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din 2020. Novice în politică, Zelenski a încercat să descarce atmosfera înainte de întâlnirea cu Trump, glumind că nimeni nu-l poate presa în afară de copilul său de șase ani. Ucraina are nevoie de sprijin american pentru războiul contra separatiștilor sprijiniți de Rusia în Donbas, iar administrația Trump a încercat să amâne sprijinul aprobat de Congres.

XS
SM
MD
LG