Linkuri accesibilitate

Interpol a refuzat să-l introducă pe Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională


Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. 9 iunie 2019

Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, din motiv că dosarul acestuia intentat în Federația Rusă ar fi unul politic, informează site-ul Ria.ru, preluat de TV8. Potrivit sursei citate, Tribunalul Tverskoi din Moscova a respins demersul anchetatorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă în absența acuzatului pe numele lui Plahotniuc și întoarcerea demersului ofițerului de urmărire penală fără examinare.

Daria Constantinova, avocata lui Vlad Plahotniuc pe dosarul de trafic de droguri care este în derulare în Rusia, a spus, potrivit sursei citate, că cei de la Interpol au considerat că dosarul are implicații politice și este rezultat al neînțelegerii lui Vlad Plahotniuc cu șeful statului Igor Dodon.

La începutul lunii august, aceeași instanță a emis mandat de arestare preventivă în absența acuzatului pe numele lui Plahotniuc, într-un alt dosar, în care fostul lider al PDM este acuzat de spălare de bani.

Tot azi, potrivit Ria.ru, aceeași judecătorie a admis cererea anchetatorilor de a-l aresta preventiv pe fostul deputat democrat Constantin Țuțu, în dosarul privind traficul de droguri. Acesta, ar fi avut rolul de coordonator al presupusei grupări de traficanți de narcotice.

XS
SM
MD
LG