Linkuri accesibilitate

Democrații americani vor cere Casei Albe și transcrierea altor convorbiri telefonice ale lui Trump cu liderii străini


președintele Comitetului pentru serviciile de informații al Camerei Reprezentanților, Adam Schiff (D-CA), la audierea lui Joseph Maguire, la Washington, 26 septembrie 2019.

În Statele Unite, președintele Donald Trump a afirmat că vrea să-și întâlnească „acuzatorul” și l-a amenințat că vor exista „consecințe importante”, dacă l-a spionat. Într-o serie de postări pe Twitter, Trump s-a referit la avertizorul de integritate din serviciile secrete americane, care l-a acuzat de invitarea unei țări străine să se amestece în alegerile americane și a cărui plângere a stat la baza anchetei de impeachment lansată împotriva liderului de la Casa Albă săptămâna trecută.

Televiziunea CBS relatează că avertizorul a fost inclus în programul de protecție federală după primirea unor amenințări. Trump este acuzat în legătură cu o convorbire telefonică între timp desecretizată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care i-a cerut să investigheze presupuse activități compromițătoare din Ucraina ale fostului vicepreședinte american Joe Biden, candidat democrat la prezidențialele din 2020.

Duminică, președintele Comitetului pentru serviciile de informații al Camerei Reprezentanților, democratul Adam Schiff, a declarat că va cere Casei Albe și transcrierea altor convorbiri telefonice ale lui Trump cu liderii străini, inclusiv cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a se vedea dacă și în aceste conversații „președintele ne submina securitatea într-un mod în care credea că îi va ajuta campania” electorală.

XS
SM
MD
LG