Linkuri accesibilitate

Trump a lăsat să se înțeleagă că congresmenul democrat care conduce investigația pentru demiterea sa ar trebui arestat „pentru trădare”


Adam Schiff
Adam Schiff

Președintele Statelor Unite Donald Trump a lăsat să se înțeleagă, luni, că Adam Schiff, congresmenul democrat care conduce investigația Camerei Reprezentanților ce ar putea duce la demiterea sa ar trebui arestat „pentru trădare”.

În cadrul investigației Camerei Reprezentanților au fost trimise citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care i se solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu reprezentanții Ucrainei. Potrivit cotidianului Wall Street Journal și agențiilor de presa Reuters și AP, secretarul de stat Pompeo ar fi fost de față la convorbirea telefonică din 25 iulie a președintelui Trump cu omologul său de la Kiev, Volodimir Zelenski, în care liderul de la Casa Albă i-a cerut președintelui Ucrainei să-i investigheze pe fostului vicepreședinte american Joe Biden și pe fiul acestuia.

În cadrul investigației au fost invitați să depună mărturie în această săptămână și fosta ambasadoare americană la Kiev, Marie Yovanovici, și fostul reprezentant special al președintelui Trump pentru Ucraina Kurt Volker.

Avocatul personal al președintelui Donald Trump, Rudof Giuliani, a fost și el somat să ofere documentele legate de relația președintelui Trump cu Ucraina.

Au mai fost citați oamenii de afaceri Lev Parnas și Igor Fruman, ca și imigrantul ucrainean Semion Kislin, care a avut relații de afaceri cu președintele Donald Trump și a lucrat cu Rudolf Giuliani când acesta era primar al New Yorkului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG