Linkuri accesibilitate

Monitorizare CJI: postul public de televiziune a avut un comportament echidistant în raport cu candidații la localele din Chişinău


Jurnaliști TV la o conferință de presă

Unele televiziuni reflectă relativ neutru campania electorală pentru alegerile locale generale și cele parlamentare noi, în timp ce altele fac partizanat politic, favorizând anumiți concurenți electorali, se arată în cel mai recent raport de monitorizare a activității mass-media în perioada campaniei electorale, prezentat astăzi de Centrul pentru Jurnalism Independent. Potrivit raportului, Moldova 1 a avut un comportament echidistant, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun candidat. Prime TV și Publika TV nu au favorizat masiv vreun candidat, în timp ce candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, a fost defavorizat prin selecția contextului negativ al știrilor care l-au vizat.

Jurnal TV a oferit spațiu tuturor candidaților, aceștia fiind reflectați neutru. Candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, a fost prezentat în context pozitiv în știrile privind activitățile sale ca ministru, fiind făcut transfer de imagine către candidatul Andrei Năstase.

NTV Moldova și Accent TV l-au favorizat masiv pe candidatul PSRM, Ion Ceban, prin spațiul acordat și contextul pozitiv în care a fost prezentat, iar Andrei Năstase a fost prezentat în context mai mult negativ.

RTR Moldova l-a favorizat ușor pe Ion Ceban, în timp ce PRO TV și TV 8 au avut un comportament echilibrat.

Televiziunea Centrală a favorizat reprezentanții Partidului „Șor”, iar Ion Ceban și Andrei Năstase au fost reflectați în context negativ.

XS
SM
MD
LG