Linkuri accesibilitate

Maia Sandu respinge criticile președintele Igor Dodon și sugestia unei remanieri


Maia Sandu: „Cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:22:31 0:00

Maia Sandu: „Cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”

Prim-ministra Maia Sandu a respins miercuri, 9 octombrie, criticile preşedintelui Igor Dodon la adresa guvernului său, ca şi cererile acestuia de remanieri, spunând că dacă există întrebări privind anumiţi miniştri, acestea trebuie discutate în Parlament, nu la televizor.

Declaraţiile premierului vin după ce preşedintele Igor Dodon, fiind invitatul unei televiziuni, s-a arătat nemulţumit de lipsa de rezultate în domeniul social sau economic şi a sugerat că ar vrea ca Blocul ACUM să le cedeze socialiştilor aceste domenii.

„Nu discutăm nici o schimbare în guvern. Acest guvern este foarte ocupat cu curăţarea ţării de scheme de corupţie. Poate cuiva nu-i place acest lucru şi de aceea apar supărări”, a spus Maia Sandu într-un interviu la Europa Liberă.

În acelaşi interviu, Maia Sandu a declarat că dacă guvernul său nu restabilea finanţarea externă, R. Moldova ar fi fost obligată deja să reducă cheltuielile cu o treime a cheltuielilor. Maia Sandu (care este și lidera PAS) a mai spus actuala coaliție va continua numai dacă socialiștii îşi vor respecta angajamentul de a susţine reforma justiţiei.

„Noi ne ocupăm de cele mai importante lucruri, ne asumăm cele mai complicate responsabilităţi, iar cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”, a mai spus prim-ministra.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG