Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că intenționează să desemneze un nou premier luni sau marți


Delegația PNL la consultările de la Palatul Cotroceni, București, 11 octombrie 2019

În România, președintele Klaus Iohannis a anunțat că intenționează să desemneze un nou premier la începutul săptămânii viitoare.

După consultările avute vineri la Cotroceni cu reprezentanții partidelor politice din Parlamentul de la București, Iohannis a spus că următorul guvern trebuie să fie unul politic, și va fi unul PNL, sau minoritar PNL.

Surse liberale au declarat pentru radio Europa Liberă că este aproape certă desemnarea liderului Partidului Național Liberal Ludovic Orban ca prim-ministru.

Șeful statului român a adăugat că el personal e în favoarea organizării de alegeri anticipate, dar după scrutinul prezidențial programat în noiembrie. El a explicat că actul fundamental al României „nu favorizează alegerile anticipate”, care se „realizează foarte greu și numai cu acordul și sprijinul concret al unei majorități”.

Partidul Social Democrat, aflat la guvernare la București în ultimii trei ani și jumătate, nu a trimis reprezentanți la consultările de vineri cu președintele Iohannis.

Reamintim că guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost demis joi, după ce Parlamentul român a adoptat cu 238 de voturi o moțiune de cenzură semnată de toate partidele parlamentare, cu excepția PSD.

XS
SM
MD
LG