Linkuri accesibilitate

Numire definitivă: Laura Codruța Kovesi este noua procuroare șefă a Parchetului European


Laura Codruta Koevesi, viitoarea procuroare șefă a Parchetului Euuropean, fostă șefă DNA în România.

Conferinta Presedinților de grupuri politice din Parlamentul European a aprobat miercuri numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuroare șefă a Parchetului European. Luni numirea fusese aprobată și de Consiliul Uniunii Europene, care reprezintă capitalele celor 22 de țări ce participă la Parchetul European (EPPO).

Cum Conferința Președinților de grupuri politice a decis că numirea NU mai are nevoie de votul plenului Parlamentului European, procedura de numire a Laurei Codruța Kovesi este încheiată, din punct de vedere legislativ. .

Lipsesc numai semnăturile Parlamentului și Consiliului, lucru care se va întâmpla, este de așteptat, săptămâna viitoare la Strasbourg, relatează corespondentul Europei Libere.

Parchetul European va trebui, în principiu, să fie operațional la sfârșitul anului 2020. Sediul său va fi la Luxembourg. Codruța Kovesi va conduce activitatea a 22 de procurori naționali, câte unul din fiecare țară participantă.

Dintre actualii membri UE, țările care nu participă la Parchetul European sunt Marea Britanie, Danemarca, Irlanda, Suedia, Polonia și Ungaria.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG