Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană a aprobat acordarea a peste 14 milioane de euro pentru susținerea reformelor noului guvern


Imagine generică
Imagine generică

Comisia Europeană a aprobat vineri, 18 octombrie, plata sumei de 14,35 milioane de euro, sub formă de sprijin bugetar, pentru a contribui la realizarea reformelor lansate de noul guvern al Republicii Moldova. Această asistență va sprijini reforma poliției, combaterea corupției și a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic și eficientizarea și transparentizarea finanțelor publice, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea, a declarat: „Pachetul de asistență adoptat astăzi este dovada angajamentului UE față de cetățenii moldoveni, care au militat cu perseverență pentru ca aceste reforme să fie puse în practică”.

Plata decisă vineri urmează plăților aferente sprijinului bugetar efectuate în iulie 2019 (14,54 milioane de euro), primei tranșe a asistenței macrofinanciare, anunțată recent (30 de milioane de euro) și Consiliului de asociere UE-Republica Moldova, desfășurat la 30 septembrie 2019, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

Comisia a reluat în iulie sprijinul financiar pentru R. Moldova, după o întrerupere de doi ani datorată, se arată în comunicatul CE, „deteriorării situației statului de drept din această țară”.

XS
SM
MD
LG