Linkuri accesibilitate

Ieșirea Marii Britanii din UE s-ar putea amâna din nou, după ce Parlamentul britanic a amânat votul asupra acordului de Brexit


Premierul britanic Boris Johnson în cursul dezbaterii din Parlament, 19 octombrie 2019.

După votul din Parlamentul de la Londra, președintele Consiliului European, Donald Tusk a scris pe Twitter că a primit seara, de la premierul britanic Boris Johnson o scrisoare, cerând amânarea Brexit-ului după 31 octombrie.


Cu toate acestea, Johnson insistă că va repune săptămâna viitoare la vot acordul amendat de Brexit, pe care l-a negociat cu Bruxelles-ul.

În cursul după amiezii de sâmbătă, camera inferioară a Parlamentului britanic a decis să amâne votul asupra noii variante de acord privind Brexit-ul, negociată de premierul Boris Johnson, până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord.

Amânarea votului este urmare a adoptării unui amendament depus de deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin care a declarat că susține în continuarea Brexit-ul, dar nu înainte ca noua variantă, negociată de premier și aprobată de liderii europeni la summit-ul care s-a încheiat vineri la Bruxelles, să fie examinată în detaliu de parlamentari.

Johnson a fost obligat să trimită cererea de amânare a Brexit-ului de o lege, adoptată înainte de summit-ul UE, care-i impune acest lucru dacă nu reușește să treacă prin Parlament acordul cu UE până pe 19 octombrie.

Cererea de amânare trebuie aprobată de toți liderii din țările UE.

XS
SM
MD
LG