Linkuri accesibilitate

Justiția din R.Moldova rămâne blocată, luptele în cadrul CSM continuă


Justiția din R.Moldova rămâne blocată. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care au fost revocați din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, au suspendat din nou reuniunea, cum au făcut-o și joi, 17 octombrie. Atunci, din lipsă de cvorum, acum pentru că luni, un grup de judecători de la Judecătoria Chișinău a depus o sesizare la Centru Național Anticorupție, în care cere anchetarea președintelui interimar al CSM, Dorel Mustață. Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu pentru că încearcă să conducă ședințele CSM, deși a fost revocat din funcție în septembrie, la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor.

CSM urma să discute astăzi, între altele, cererea de demisie a lui Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), avizarea proiectului de hotărâre privind aprobarea proiectului de modificare a legii cu privire la CSM, dar și opinia Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege cu privire la reforma Consiliului Superior al Judecătorilor și a Procuraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie.

XS
SM
MD
LG