Linkuri accesibilitate

Camera Reprezentanților a votat joi oficializarea procedurilor din ancheta de suspendare a președintelui Donald Trump


Camera Reprezentanților, Capitol Hill, Washington, 31 octobmbrie 2019

Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat joi oficializarea procedurilor din ancheta de suspendare a președintelui Donald Trump. Un al doilea angajat al Casei Albe urmează să fie audiat de comisiile parlamentare care încearcă să afle dacă Trump a abuzat de puterea funcției sale pentru a obține un cîștig politic personal, caz în care ar putea fi suspendat și înlăturat din funcție, potrivit Constituției americane.

Tim Morrison, principalul consilier pentru afaceri europene și rusești intenționează să demisioneze înaintea audierilor, a declarat mai multor instituții de presă o oficialitate de rang înalt a administrației de la Washington.

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Trump John Bolton a fost chemat și el la audieri săptămâna viitoare, dar avocatul lui său a declarat pentru CNN că acesta nu se va prezenta în fața comisiilor fără o citație. Bolton, care a stat în funcție din 10 aprilie 2018 pînă în 10 septembrie anul acesta, când a fost concediat de Donald Trump, s-a dovedit o figură cheie în încercarea de a zădărnici eforturile interne de la Casa Albă de a convinge Ucraina să declanșeze o anchetă de corupție împotriva rivalului politic al președintelui Joe Biden și a fiului acestuia, Hunter.

Aceste eforturi și o controversată conversație telefonică din 25 iulie în care Trump i-a cerut omologul său ucrainean Zelenski să dispună anchetarea lui Biden stau la baza actualei anchete din Congresul american. Donald Trump neagă că a greșit cu ceva și a spus că ancheta e falsă.

XS
SM
MD
LG