Linkuri accesibilitate

Andrei Năstase și-a asumat înfrângerea și i-a urat succes lui Ion Ceban, primarul ales al Chișinăului


Andrei Năstase, în prima conferință de presă după înfrângerea în alegerile pentru primăria Chișinău

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că își asumă înfrângerea în alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului, deși a fost „o luptă inegală”, și i-a urat succes contracandidatului său, socialistul Ion Ceban, care a câștigat turul doi al alegerilor de duminică.

Într-o conferință de presă, prima după scrutin, Năstase l-a îndemnat pe Ceban să-și îndeplinească „cu strictețe” programul electoral și l-a asigurat pe primarul nou ales că „toți consilierii noștri vor susține orice proiect propus ce va fi în beneficiul tuturor chișinăuienilor”.

Candidatul blocului ACUM le-a mulțumit tuturor alegătorilor care au ieșit la vot.

Totodată, Andrei Năstase consideră că blocul ACUM, din care face parte Platforma DA, a obținut „un rezultat bun” în alegerile locale. „Vom avea un număr mare de primari și de consilieri, chiar dacă am participat pentru prima dată la un scrutin local general. (...) Suntem convinși că întărirea autonomiei finanțelor locale, descentralizarea și recalibrarea structurii administrativ-teritoriale constituie priorități majore pe care noi le vom promova”, a mai declarat Andrei Năstase.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG