Linkuri accesibilitate

Vadim Brînzan respinge acuzația că Ministerul Economiei ar fi implicat în vânzarea permiselor de transport al mărfurilor în Rusia


Ministrul Economiei Vadim Brînzan
Ministrul Economiei Vadim Brînzan

Ministrul economiei, Vadim Brînzan a respins categoric alegațiile președintelui Igor Dodon că Ministerul Economiei ar fi implicat în comercializarea ilicită a permiselor de transport al mărfurilor în Rusia, care a provocat recent și protestul transportatorilor.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Brînzan a precizat: „Ministerul nu are nimic de a face cu aceste permisuri”, iar la ANTA (Agenția Națională Transport Auto) se face ordine. „Eu cred că președintele a fost dezinformat”, a mai declarat ministrul economiei, sau este vorba de un „atac” pentru că președintele, ca fost ministru al economiei, „trebuie să știe foarte bine cum merg lucrurile”.

Brînzan a anunțat că va negocia cu partea rusă ca de anul viitor, transportul de mărfuri să fie din nou liberalizat, fără permisele introduce în 2015, se pare tot la cererea R.Moldova (susține partea rusă).

Referitor la criticile repetate ale președintelui Igor Dodon din ultimul timp la adresa ministerului economiei, Vadim Brînzan crede că sunt de fapt adresate „guvernului” în general. „Nu înțeleg cauzele” acestor critici, a declarat ministrului în interviul cu Europa Liberă, „până acum am avut un dialog destul de deschis, de direct”.

XS
SM
MD
LG