Linkuri accesibilitate

Parfumul terorii…


Parfumul terorii…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:38 0:00

„Casa împușcaților” („Расстрельный дом”) din Moscova - clădirea care găzduia pe vremuri Colegiul militar al Curții Supreme a URSS și locul unde au fost executați mii de oameni, victime ale regimului stalinist - ar putea deveni magazin de parfumuri.

Novaya Gazeta: Nu pot exista restaurante pe locul unde oamenii își ascultau sentința la moarte și parfumerie acolo unde erau executați!

„Casa împușcaților” („Расстрельный дом”) din Moscova - clădire care găzduia pe vremuri Colegiul militar al Curții Supreme a URSS și locul unde au fost executați mii de oameni, victime ale regimului stalinist - ar putea deveni magazin de parfumuri.

Proprietarul clădirii, important om de afaceri în Rusia, intenționează să transforme cădirea în centru comercial: cu un butic, restaurant, librărie și o cramă. Planurile businessmanului rus nu corespund însă cu cele ale rudelor celor care și-au găsit aici sfârșitul, dar și celor care nu pot admite, în principiu, o asemenea „transformare”.

Redacția ziarului rus Novaya Gazeta a adresat o petiție autorităților moscovite în care cer ca subsolurile ce serveau altădată drept loc de execuții să devină muzeu al terorii staliniste și nu loc de comerț.

În numai câteva zile, peste 30.000 de oameni și-au pus deja semnătura în susținerea acestei inițiative. Un grup de activiști însă a și început să aducă potențiale exponate ale viitorului muzeu… direct în stradă, chiar în fața clădirii împrejmuite cu plasă de metal.
XS
SM
MD
LG