Linkuri accesibilitate

Moțiunea de cenzură a socialiștilor pentru demiterea Guvernului Maia Sandu va fi examinată marți, în Parlament


Premierul Maia Sandu, cerând sprijinul Parlamentului pentru modificarea legii Procuraturii, 8 noiembrie 2019
Premierul Maia Sandu, cerând sprijinul Parlamentului pentru modificarea legii Procuraturii, 8 noiembrie 2019

Moțiunea de cenzură a socialiștilor pentru demiterea Guvernului Maia Sandu va fi examinată marți, în ședința plenară a Legislativului. Biroul Permanent al Parlamentului a introdus moțiunea pe ordinea de zi, după ce socialiștii au respins propunerea „de compromis” a primului ministru, care le-a promis să ceară mai întâi avizul Comisiei de la Veneția, înainte să facă preselecția candidaților pentru funcția de procuror general.

Pe 6 noiembrie, Guvernul a decis, prin angajarea răspunderii, să schimbe procedura de desemnare a procurorului general. Amendamentele guvernului au fost respinse de partenerii socialiști din coaliția de guvernare, în ședința în plen a Parlamentului din 8 noiembrie, pe motiv că proiectul legii ar politiza procuratura. Socialiștii au înaintat o moțiune de cenzură, insistând ca guvernul să-și retragă proiectul de modificare a legii Procuraturii.

După decizia de luni a Biroului Permanent, Guvernul a anunțat că se va întruni și el în ședință, în dimineața zilei de marți, înaintea ședinței plenare a Parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG