Linkuri accesibilitate

Olivér Várhelyi: asistența financiară pentru R. Moldova va fi suspendată dacă reformele profunde de la Chișinău nu vor fi continuate


Olivér Várhelyi, Bruxelles, 14 noiembrie 2019
Olivér Várhelyi, Bruxelles, 14 noiembrie 2019

Asistența financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată dacă reformele profunde de la Chișinău nu vor fi continuate, a declarat comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, la audierea sa de joi în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să-i valideze candidatura.

„Cunosc foarte bine ultimele evoluții din Republica Moldova, care sunt nefericite. Dar voi coopera cu Moldova și pentru Moldova astfel încît reformele să nu fie întîrziate”, a spus Várhelyi, citat de site-ul Caleaeuropeană.ro.

Întrebat cum va gestiona relația cu Republica Moldova, în condițiile în care situația de la Chișinău va fi prima sa criză de gestionat, Olivér Várhelyi a spus că Uniunea Europeană trebuie să se aigure că reformele vor fi aplicate, și dacă nu vor fi aplicate, atunci asistența financiară va fi suspendată, cum s-a mai întîmplat în trecut. „Este clar că asistența financiară este strict legată de progresul obținut prin reforme”, a adăugat Várhelyi.

XS
SM
MD
LG