Linkuri accesibilitate

Serviciul de urgență de la Tiraspol a primit 11 ambulanțe noi


11 ambulanțe noi, cu dotări moderne, au fost expuse joi în centrul Tiraspolului. Administrația de la Tiraspol spune că le-a cumpărat din așa-numitul Fond al investițiilor capitale de pe lângă bugetul public. Comunicatele oficiale de la Tiraspol nu anunță de unde au fost cumpărate ambulanțele și nici cât au costat, dar în pozele publicate se poate vedea că acestea sunt de marca Ford, iar una din ele are număr de înmatriculare rusesc. În aprilie, presa din stânga Nistrului scria că în regiunea transnistreană sunt în total 65 de ambulanțe, dintre care majoritatea au depășit de 3-4 ori termenul de exploatare.

Medicul șef al Centrului de urgență de la Tiraspol, Veaceslav Maliev, a declarat că instituția sa are în dotare doar șase ambulanței noi dotate cu echipamente moderne, celelalte sunt demult depășite. În 2020 Tiraspolul planifică să cumpere încă cel puțin 10 ambulanței noi.

În dreapta Nistrului, în 2018 au fost cumpărate 110 ambulanței noi, dintre care 69 – de marcă GAZ, din Federaţia Rusă, au fost cumpărate din bugetul de stat de la uzina miliardarului rus Oleg Deripaska, care figurează pe lista oamenilor de afaceri sancționați de SUA. Alte 180 de ambulanțe urmau să fie cumpărate dintr-un credit de 12 milioane de euro oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

XS
SM
MD
LG