Linkuri accesibilitate

Misiunea OSCE a transmis guvernului expertiza tehnică a podului peste Nistru de la Gura Bîcului


Podul de la Gura Bîcului - Bîcioc
Podul de la Gura Bîcului - Bîcioc

Misiunea OSCE din Republica Moldova a transmis guvernului de la Chişinău expertiza tehnică a podului peste Nistru între localitățile Gura Bîcului și Bîcioc. Raportul oferă o estimare a lucrărilor de reparație necesare pentru a permite circulația pe acest pod a tuturor tipurilor de camioane. Anterior s-a anunțat că aceste lucrări de reparație ar putea fi finanțate de donatorii occidentali.

Podul a fost redeschis de Chișinău și Tiraspol pe 18 noiembrie 2017 ca parte a procesului de reglementare transnistreană, după o perioadă de 25 de ani în care acesta a fost închis, amintește un comunicat al Misiunii OSCE. Podul este parte a unui coridor de transport internațional, legând portul din Odesa cu Republica Moldova și Uniunea Europeană. În prezent, circulația pe pod este deschisă pentru vehicule cu greutatea de până la zece tone.

„Această expertiză tehnică oferă date de referință, în baza cărora pot fi desfășurate activitățile ulterioare de reconstruire a podului. Este prima, dar și cea importantă etapă a procesului de reconstruire”, a afirmat Șeful-adjunct al Misiunii OSCE în Moldova, Antti Karttunen.

Comunicatul Misiunii OSCE amintește că redeschiderea podului este una dintre cele opt măsuri de consolidare a încrederii din pachetul „Berlin-plus”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG