Linkuri accesibilitate

Premierul Ion Chicu întreprinde prima sa vizită în străinătate, la Moscova


Ion Chicu
Ion Chicu

Guvernul de la Moscova a anunțat că premierul rus Dmitri Medvedev va discuta, miercuri, cu omologul său moldovean Ion Chicu mai multe chestiuni de actualitate privind relațiile economice, comerciale, domeniul energetic, agricultura, relațiile culturale și umanitare, precum și alte teme de interes reciproc.

Agenția rusă de stat Ria Novosti notează că premierul Ion Chicu va discuta la Moscova și despre extinderea listei de companii moldovenești ce vor putea exporta în Rusia fără taxe, probleme vizând tranzitul mărfurilor prin Ucraina și asigurarea Moldovei cu gaze naturale.

Chicu ar urma să poate discuții și cu conducerea companiei Gazprom. Contractul privind asigurarea Moldovei cu gaze naturale expiră la finele acestui an, iar Chișinăul are temeri că ar putea rămâne fără gaze, dacă Rusia, așa cum a avertizat, va opri tranzitul de gaze prin Ucraina.

Premierul Ion Chicu merge la Moscova în prima sa vizită în străinătate, la mai puțin de o săptămână de la începerea mandatului. Primul ministru va fi însoțit de mai mulți miniștri.

XS
SM
MD
LG