Linkuri accesibilitate

Noul director interimar al Penitenciarului nr.13 cere suspendarea deciziei primei instanțe, care l-a eliberat pe fostul premier Vlad Filat


Vlad Filat

Noul director interimar al Penitenciarului nr.13, Tudor Moraru, a cerut Curții de Apel să suspende hotărârea primei instanțe, care l-a eliberat marți, înainte de termen, pe fostul premier Vlad Filat. Contestația a fost depusă la o zi după ce ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, l-a demis pe fostul director interimar al penitenciarului, Andrei Saracuța, care recomandase eliberarea fostului premier.

Miercuri seara, Nagacevschi a declarat postului TVR Moldova că fosta administrație a închisorii și Judecătoria Chișinău sectorul Ciocana, care l-a pus în libertate pe Filat, nu aveau dreptul să comaseze două înlesniri prevăzute de lege.

Arestat în octombrie 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, Filat a obținut mai întâi reducerea termenului cu 709 zile din cauza condițiilor de detenție proaste constatate de CEDO. A fost eliberat pe baza altei prevederi din legislația moldoveană care prevede această posibilitate la ispășirea a 2/3 din termenul de detenție.

XS
SM
MD
LG