Linkuri accesibilitate

Maia Sandu reia criticile la adresa noului Procuror general


Lidera PAS, Maia Sandu.
Lidera PAS, Maia Sandu.

Comentând declarațiile noului procuror general, Alexandr Stoianoglo, precum că nu ar cunoaște despre existența unei liste cu beneficiarii finali ai furtului miliardului, lidera partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu le-a calificat drept „halucinante”, într-un interviu cu Jurnal Tv. Doamna Sandu a spus că oamenii au „așteptări foarte mari” de la procurorul general, iar faptul că una dintre primele sale acțiuni a fost suspendarea din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari denotă că vrea „să-și pună oamenii lui în funcție”.

Maia Sandu a comentat și afirmațiile făcute săptămâna trecută de către fostul președinte al României, Traian Băsescu, care a afirmat că a avertizat-o încă din august că ar fi trebuit să ia în considerare o coaliție cu PD, întrucât „Dodon o va da jos”. „Cum să discuți cu oameni corupți despre reforma justiție? În continuare, așteptăm, sperăm că PD-ul nu va ajunge total în buzunarul lui Dodon”, a spus doamna Sandu, pentru care guvernul Ion Chicu ar fi de fapt ” staff-ul electoral al președintelui Dodon”.

Maia Sandu a comentat relația Chișinăului cu Bucureștiul, respingând acuzațiile care i se aduc de către noul guvern cum că ar căuta să pună piedici ajutorului financiar al partenerilor de dezvoltare ai Moldovei. „E clar de ce Bucureștiul este supărat. Am inițiat reforme importante, apreciate și de români și de americani. Dodon a întrerupt acest proces”.

În cadrul emisiunii s-a discutat și despre promisiunile guvernului de a deschide un aeroport și la Ceadâr-Lunga. Președinta PAS susține că atât timp cât s-a aflat în funcția de premier nu s-a luat în considerare varianta aceasta, ci doar s-a discutat despre Bălți, Mărculești sau Cahul. În opinia ei, este vorba despre interesele Federației Ruse, care și-ar dori să aibă în această zonă un aeroport pe care să îl controleze.

XS
SM
MD
LG