Linkuri accesibilitate

Plopi pe Hîrtop - pentru protecția mediuliu dar și a comunității


Plopi pe Hîrtop - pentru protecția mediuliu dar și a comunității
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:05 0:00

În satul Hîrtop din raionul Cimișlia, precipitațiile anuale surpă malurile și îngustează tot mai mult albia râulețului care trece prin localitate. Pentru a opri alunecările de teren, un grup de locuitori a participat la prima activitate ecologică organizată în comunitate.

Inițiatoare este Rusanda Curcă iar acțiunea de plantare a copacilor face parte din Proiectul informal de educație ecologică civică (la care a participat), finanțat de UE. A studiat Teatrologie și Management teatral la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. În ultimul an s-a alăturat activiștilor pentru mediu, după ce a participat la atelierele ActivEco ale Asociației Obștești EcoVisio https://www.ecovisio.org/ro/.
În octombrie a desfășurat în satul Hîrtop o campanie de informare a populației cu privire la pericolele arderii fruzelor și, iată, acum a organizat această primă acțiune cu implicarea localnicilor, acțiune în care a fost sprijinită de ațti activiști pentru mediu din Moldova.

Mama Rusandei, Lidia, este în prezent pensionară și susține inițiativele fiicei. A lucrat vreme de 30 de ani în calitate de director artistic la Casa de Cultură din Hîrtop, Cimișlia, acum 10 ani a fost consilieră în Consiliul sătesc Hîrtop.
XS
SM
MD
LG