Linkuri accesibilitate

Agenția rusă  de știri Sputnik a anunțat că își închide operațiunile în Estonia


Agenția rusă de știri Sputnik a anunțat că își închide operațiunile în Estonia, după ce zeci de angajați și-au dat demisia în urma a ceea ce ei au spus că ar fi fost presiuni din partea poliției.

Agenția controlată de Rusia a publicat o declarație pe 1 ianuarie în care spune că 35 de persoane de la filiala sa din Estonia și-au dat demisia, temându-se că li s-ar putea deschide dosare penale.

Sputnik Estonia publică texte și audio online în rusă și estonă și e controlată de compania de presă rusă de stat Rossia Segodnya, care include canalul TV Russia Today și agenția de știri RIA-Novosti.

Dmitri Kiseliov, directorul general de la Rossia Segodnya, care practică un virulent discurs anti-occidental, se află pe lista persoanelor supuse sancțiunilor Uniunii Europene. Luna trecută, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei Harlem Desir și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situatia din Estonia.

„Încurajez autoritățile să se abțină de la limitările inutile ale activității mass-media străine, care pot afecta fluxul liber de informații", a scris Harlem Desir într-o postare pe Twitter.

XS
SM
MD
LG