Linkuri accesibilitate

Guvernul Medvedev și-a dat demisia


Președintele Vladimir Putin țși prim-ministrul Dmitri Medvedev participând la reuniunea guvernului, Moscova, 15 ianuarie 2020

Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, și-a dat demisia după discursul din aceasta dimineață al președintelui lui Putin in fata celor doua camere ale parlamentului de l Moscova. Medvedev va fi numit șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. Putin mulțumește guvernului pentru munca depusă. Noul premier nu a fost numit încă.

Președintele Rusiei Vladimir Putin și-a folosit discursul anual de stat al națiunii pentru a solicita schimbări ample ale constituției care ar consolida puterile parlamentului înainte de sfârșitul mandatului său în 2024. În discursul său Putin a declarat că Constituția țării din 1993 ar trebui modificată, inclusiv acordarea Dumei de Stat - camera inferioară a parlamentului - dreptul de a numi miniștri de cabinet și premier, putere care aparține în prezent președintelui. În același timp, Putin a spus că Rusia trebuie să rămână o „republică prezidențială puternică”, cu președintele care își păstrează puterile, cum ar fi dreptul de a demite prim-ministru și miniștrii cabinetului, precum și de a-i numi pe funcționarii de frunte ai apărării și securității. "Având în vedere că reformele propuse se referă la modificări semnificative ale sistemului politic, la activitatea autorităților legislative, executive și judiciare, cred că este necesar să se țină un plebiscit pe întregul pachet de modificări propuse la Constituția Rusă", a spus liderul de la Kremlin fără a specifica orice dată pentru un posibil referendum. Rusia a organizat ultima dată un referendum în 1993, când a adoptat constituția sub predecesorul lui Putin, Boris Elțin.

Previous Next

XS
SM
MD
LG