Linkuri accesibilitate

O parte din militarii români din Irak au fost relocați


Nicolae Ciucă, ministrul român al Apărării Naționale
Nicolae Ciucă, ministrul român al Apărării Naționale

Ministrul roman al apărării Nicolae Ciucă a anunțat astăzi într-o audiere în Parlamentul de la București că au fost relocați o parte din militarii români aflați în misiune în Irak, conform deciziilor luate de structura de conducere a misiunii de instruire. Ministrul Apărării a mai precizat că au fost luate măsuri de consolidare a activităților militare ale României din regiune.

"Încă de la început am luat legătura cu detașamentele noastre militare aflate în Irak. Acolo avem deplasate două structuri, o structură care participă în cadrul misiunii NATO de instruire în Irak și cealaltă care face parte din Coaliția anti-Daesh. De asemenea au fost luate măsuri de consolidare a abilităților de monitorizare și de asemenea a schimbului de informații la nivelul tuturor structurilor din sistemul național de apărare și de asemenea la nivelul structurilor din cadrul Alianței Nord Atlantice cu partenerii noștri strategici, în mod deosebit cu Statele Unite ale Americii", a mai spus Ciucă, citat de agenția Mediafax.

Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au fost audiați, miercuri, în cadrul comisiilor reunite pentru Apărare și Afaceri Externe din Parlament, cu privire la situația din Orientul Mijlociu.

MApN a decis să întrerupă misiunile celor 14 militari români aflați în Irak, aceștia urmând a fi relocați, temporar, într-o altă bază a coaliției.

XS
SM
MD
LG