Linkuri accesibilitate

Președintele SUA l-a avertizat pe liderul suprem al Iranului „să fie foarte atent la cuvintele sale”


Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump i-a cerut liderului suprem al Iranului, ayatollah-ul Ali Khamenei, „să fie foarte atent la cuvintele sale”, după ce, vineri, în timpul unei predici, acesta l-a numit „clovn” pe liderul american.

„Așa-numitul lider suprem al Iranului, care nu mai este atât de suprem în ultimul timp, a spus lucruri urâte despre Statale Unite și Europa”, a scris Donald Trump pe Twitter. „Economia lor se prăbușește și poporul lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele sale!”, a adăugat liderul de la Washington.

Comentariul lui Trump a venit la scurt timp după un apel la unitate lansat de Khamenei, care a apărat forțele armate iraniene după ce acestea au doborât săptămâna trecută un avion de pasageri ucrainean, ceea ce a provocat ample proteste. În timpul predicii rostite la moscheea Mosalla din Teheran, liderul suprem a spus că cei care au ieșit în stradă să protesteze au fost victimele dezinformării din partea presei străine și că aceștia nu exprimă opinia majorității iranienilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG