Linkuri accesibilitate

Aproape jumătate din ruși sunt convinși că modificarea Constituției se face pentru menținerea lui Putin la putere


În Rusia, aproape jumătate din populația țării (47%) consideră că recentele amendamente la Constituție ar urmări, de fapt, menținerea la putere a președintelui Vladimir Putin după anul 2024, când îi expiră mandatul.

Potrivit ultimului sondaj al centrului Livada, citat de ziarul Vedomosti, 44% din respondenți îi dau însă crezare liderului de la Kremlin, care a spus că amendamentele sunt necesare pentru îmbunătățirea sistemului de guvernare, în interesul populației.

Totodată, 22% din cei intervievați au spus că sunt „bine informați” despre modificările propuse, 58% au zis că „au auzit ceva” despre ele, iar 20% - că nu au auzit niciodată despre această reformă.

Răspunzând la o întrebare despre rolul Constituției, 30% au spus că aceasta nu are niciun impact în Rusia, deoarece puțini sunt cei care o respectă – un indicator care a crescut substanțial, cu 17%, în ultimii cinci ani.

Totodată, cu 21% a scăzut numărul rușilor (de la 48% până la 27%) care cred că Legea supremă le garantează drepturile și libertățile fundamentale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG