Linkuri accesibilitate

Președintele SUA, Donald Trump, urmează să rostească discursul anual despre Starea Uniunii


Donald Trump
Donald Trump

La Washington, liderul de la Casa Albă Donald Trump urmează să rostească, marți, 4 februarie, discursul anual despre Starea Uniunii. Președintele american va încerca, din nou, să transmită un mesaj de unitate către o națiune și un Congres puternic divizate.

Acum un an, închiderea prelungită a instituțiilor guvernamentale din cauza divergențelor asupra bugetului a făcut ca președintele să-și rostească discursul cu întârziere - Trump lansase atunci un îndemn la „o nouă eră a cooperării”. „Trebuie să respingem politica răzbunării și rezistenței și să îmbrățișăm potențialul nelimitat al cooperării, compromisului și binelui comun”, a spus președintele în sesiunea comună a Congresului, anul trecut.

Anul acesta, în Statele Unite vor avea loc alegeri prezidențiale. Donald Trump va rosti discursul la numai o zi după lansarea cursei pentru selectarea candidatului democrat care îl va înfrunta pe președintele republican în scrutinul din 3 noiembrie.

Totodată, Donald Trump va vorbi în fața unei Camere a Reprezentanților a cărei majoritate democrată a aprobat, în decembrie, două capete de acuzare împotriva sa - abuz de putere și obstrucționare a Congresului - și a unui Senat cu o majoritate republicană care este de așteptat să îl achite, miercuri, de acuzațiile respective.

XS
SM
MD
LG