Linkuri accesibilitate

PG i-a deschis un nou dosar penal lui Viorel Morari, acuzându-l de îmbogățire ilicită. Fostul procuror anticorupție respinge acuzațiile


Viorel Morari (imagine de arhivă)

Procuratura Generală a inițiat încă un dosar pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Morari a fost deja audiat și recunoscut în calitate de bănuit de „îmbogățire ilicită” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu”. Averea pe care acesta ar fi dobândit-o ilegal depășește 20 de milioane de lei, transmite IPN.

Șeful Procuraturii Generale a spus, într-o conferință de presă că temei pentru inițierea acestui dosar au servit investigațiile jurnalistice. Potrivit procurorului general, acțiunile de spălare de bani se prezumă a fi comise prin intermediul membrilor familiei sale, dar și ale altor persoane apropiate, înrudite, interpuse, inclusiv persoane juridice, aria de acțiune fiind transnațională.

Alexandr Stoianoglo a mai anunțat că, în prezent, fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție este vizat și în alte câteva procese penale, gestionate de Procuratura Generală, despre care vor fi oferite informații mai târziu.

Solicitat de Ziarul de Gardă, avocatul fostului șef al PA, Vasile Foltea, a declarat că Viorel Morari respinge toate învinuirile privind îmbogățirea ilicită și spălare de bani, calificându-le drept o modalitate de intimidare și de a pune presiune asupra rudelor sale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG