Linkuri accesibilitate

Andrian Candu și alți câțiva deputați democrați au părăsit fracțiunea PD


Andrian Candu (imagine de arhivă)
Andrian Candu (imagine de arhivă)

Un grup de democraţi în frunte cu fostul spicher Andrian Candu a părăsit grupul parlamentar al formaţiunii, în semn de protest faţă de apropierea formaţiunii de partidul pro-rus al socialiştilor loiali preşedintelui Igor Dodon.

„Plecăm, când Partidul Democrat, practic, a revenit la guvernare”, a declarat Candu, miercuri, la un briefing în Parlament. Totodată, el a afirmat că, de luni de zile, a insistat ca PD să poarte discuţii şi cu grupurile parlamentare ale PAS şi PPDA, pentru a da „şanse unor înţelegeri mai largi şi a identifica şi alte alianţe”.

Împreună cu Andrian Candu, fracțiunea PD au părăsit-o și alţi cinci deputaţi democraţi - Sergiu Sârbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici şi Grigore Repeşciuc -, anunțând că vor crea o altă fracţiune în parlament.

Pavel Filip, care a preluat conducerea PD după retragerea lui Vlad Plahotinuc, a negat, marţi, că partidul ar fi dispus, pentru moment, să intre în coaliţii oficiale. Comentând plecarea, astăzi, a celor şase deputaţi, Filip a spus că este o decizie „optimă”, care va permite să-şi urmeze propriile căi, atât formaţiunii, cât şi foştilor săi colegi.

În noiembrie anul trecut, democraţii, care au pierdut în iunie puterea, au ajutat socialiştii să debarce guvernul Maiei Sandu al Blocului pro-european ACUM, instalând un guvern minoritar socialist condus de Ion Chicu.

XS
SM
MD
LG