Linkuri accesibilitate

Un nou „erou” – Andrian Candu!!!


Andrian Candu
Andrian Candu
Un nou „erou” – Andrian Candu!!!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:50 0:00
Link direct



Un grup de democraţi în frunte cu fostul spicher Andrian Candu a părăsit PD-ul chipurile în semn de protest faţă de apropierea formaţiunii de partidul pro-rus al socialiştilor loiali preşedintelui Igor Dodon. Candu a afirmat că, de luni de zile, a insistat ca PD să poarte discuţii şi cu grupurile parlamentare ale PAS şi PPDA, pentru a da „şanse unor înţelegeri mai largi şi a identifica şi alte alianţe”.

Ştirea asta e acum cap de afiş al politicii de pe malurile Bîcului şi a eclipsat orice mişcare din arena politică. Numele lui Andrian Candu se aude pretutindeni. Cineva spune că Andrian Candu a dat o lovitură mortală PD-ului, altcineva susţine că el, Candu, e mai pro-european decît pro-rus. Există şi părerea că Andrian Candu e un nou erou al politicii moldoveneşti, un gigant, un deschizător de drumuri noi. O mulţime de analişti şi jurnalşti se străduie să înţeleagă dedesubturile acestei plecări neaşteptate. Ce va fi? Ce ne aşteaptă? Ce urmăreşte în realitate Candu?

Plecarea lui Candu din PD a eclipsat pînă şi eliberarea lui Filat din închisoare. Acum Candu e în lumina reflectoarelor, nu Filat. Pe mine viaţa în Republica Moldova m-a învăţat că toate aceste regrupări din parlament şi din arena politică sunt generate de interesul personal al politicienilor, nu de interesul poporului. Zice Candu că a insistat luni de zile ca PD să poarte discuţii cu PAS şi PPDA. Pe bune? Atît de mare i-a fost dorinţa? De ce nu a plecat din PD imediat după ce colegii săi au instalat guvernul Chicu împreună cu socialiştii?

Nu întrezăresc nimic deosebit în continuare, fie că Andrian Candu va fi deputat independent, fie că va intra în ACUM. Datele problemei vor rămîne aceleaşi. Apropo, noi ne mai amintim că Andrian Candu era un apropiat al lui Plahotniuc? Sau asta, după plecarea sa din PD, nu mai contează? De fapt, nimic spectaculos nu s-a întîmplat. Tot aşa cum odinioară veneau oameni din alte partide în PD, acum pleacă oameni din PD. Avem de-a face cu acelaşi Sergiu Sîrbu, fie că e comunist, democrat sau independent. E vorba de nişte regrupări care nu ne schimbă viaţa cu nimic. Mîine ar putea să se scindeze blocul ACUM. Şi ce să facem? Să uităm de toate şi să ne facem alţi eroi? Avem o mie şi o sută de probleme de rezolvat în ţară, probleme pe care nici un Candu, fie că e în PD, fie că nu e în PD, nu le va rezolva.

XS
SM
MD
LG