Linkuri accesibilitate

Cetățenii străini nu vor putea veni în R. Moldova cu avionul din țările unde există focare de coronavirus


Cetățenii străini nu vor putea veni în R. Moldova cu avionul din țările unde există focare de coronavirus de tip nou, inclusiv Italia, Iranul, China și Corea de Sud, a decis luni seara Comisia extraordinară de sănătate publică prezidată de premierul Ion Chicu.

Companiile aeriene care efectuează zboruri din aceste țări spre aeroportul internațional Chișinău au fost obligate să interzică îmbarcarea străinilor, cu excepția celor stabiliți cu traiul pe teritoriul R. Moldova și apatrizilor. Vor putea călători cu avionul din aceste țări spre Chișinău numai cei care fac dovada că dețin cetățenia R. Moldova, chiar dacă se află în străinătate cu pașapoarte eliberate de alte țări.

Decizia a fost luată la sugestia de lini dimineață a președintelui Igor Dodon. „Nu putem permite ca R. Moldova să devină zonă de tranzit (…). Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți o să zboare la Chișinău și de aici o să meargă cu mașina”, a spus Dodon la o conferință de presă.

Comisia extraordinară de sănătate publică s-a mai pronunțat luni pentru sancționarea călătorilor din zone de risc care mint în anchetele epidemiologice îndeplinite la intrarea în țară.

În zilele următoare, Comisia va mai decide dacă este suspendat procesul de studii în instituțiile de învățământ sau sunt interzise evenimentele publice cu participarea multor persoane.

România a suspendat de astăzi toate zborurile din Italia și a anunțat închiderea școlilor pentru o săptămână.

În România au fost confirmate, până acum, 17 infecții cu coronavirus, cinci dintre pacienți fiind declarați vindecați și externați.

XS
SM
MD
LG