Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


De luni, 23 martie, la Chișinău, transportul public va funcționa după un program special: troleibuzele și autobuzele vor circula în intervalul 5:30 – 10:00 și 16:00 și 20:00.

Președintele Igor Dodon, va avea o ședință de lucru cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul Ion Chicu, urmată de o conferință de presă , difuzată live pe retelele de socializare si la Televiziunea Publica din Moldova.

Tot dimineata, la ora 9.00, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, susține o conferință de presă după ședința Punctului Focal Național .
Luni după amiază va avea loc şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 . Urmată de declarații de presă.

Din actualitatea internațională:

Du duminică noapte, 22 martie, în România au intrat în vigoare noi măsuri speciale de limitare a vieții sociale și a intrării în țară a străinilor, în tntativa de a imita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Live blog – Romania.europalibera.org

La Kiev, de luni dimineață, 23 martie, transportul în comun este numai pentru cei care lucrează în domenii vitale, potrivit măsurilor excepționale luate de autoritățile de la Kiev.

Reuniunea miniștrilor de externe ai Uniunii Europene va avea loc sub forma unei video-conferințe. Miniștrii vor discuta despre probleme presante pe agenda internațională și, în special, despre implicațiile noului coronavirus (2019-nCoV) pentru afacerile externe, cu accent pe repatrierea cetățenilor UE, precum și pe implicațiile geopolitice ale pandemiei.

De asemenea, aceștia ar putea discuta Libia și situația din Siria și impactul crizei din Siria asupra frontierelor externe ale UE cu Turcia.

Ședinta va fi prezidată de Josep Borrell, coordonatorul politicii externe europene.

La Bișkek este anunțată începerea procesului împotriva fostului președinte Almazbek Atambaev și altor 13 persoane.

XS
SM
MD
LG