Linkuri accesibilitate

Primele două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în regiunea transnistreană


Ambulanță din regiunea transnistreană
Ambulanță din regiunea transnistreană

Primele două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost diagnosticate în regiunea transnistreană, anunță sâmbătă seara agenția de știri novostipmr, citând departamentul de sănătate de la Tiraspol. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din Bender, care pe 15-16 martie a mers la o mănăstire la Ștefan-Vodă și a circulat cu microbuzul și cu mașini de ocazie. Un bărbat de 37 de ani din Râbnița a fost în vizită pe malul drept al Republicii Moldova. Din informațiile prezentate de Tiraspol nu este clar dacă aceste două persoane sunt incluse și în statisticile prezentate de autoritățile de la Chișinău, care au raportat sâmbătă seara 80 de îmbolnăviri.

În seara zilei de sâmbătă la secția de boli infecțioase a spitalului din Slobozia erau internate în boxe separate 10 persoane, dintre care șase au fost aduse în ziua respectivă.

Tiraspolul nu are laborator de testare și trebuie să trimită fiecare analiză la Chişinău pentru diagnosticare. Administrația de la Tiraspol anunță că până în prezent 14 persoane din regiunea transnistreană au fost testate, iar peste două mii de persoane sunt monitorizate medical.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG