Linkuri accesibilitate

SUA: unele state americane încep să-și reia activitatea, după ce șomajul a ajuns la 16%


New York, epicentrul pandemiei de coronavirus în SUA, 26 aprilie 2020
New York, epicentrul pandemiei de coronavirus în SUA, 26 aprilie 2020

Statele Unite rămân țara cu cea mai lovită de pandemia de coronavirus in lume, cu 940 de mii de cazuri de contaminare și peste 54 de mii de decese. Cu toate acestea, unele state americane încep să ridice treptat restricțiile impuse pentru a încetini pandemia, după ce numărul celor care au cerut ajutor de șomaj a depășit 26 de milioane sau rata șomajului a ajuns la 16%.

Experții în probleme de sănătate publică atrag atenția că această relaxare trebuie să se facă treptat și cum multă grijă în timp ce șefa echipei de epidemiologi ai Casei Albe a avertizat că regulile sanitare și mai ales distanțarea fizică vor rămâne în vigoare cel puțin până la vară.

La New York, epicentrul pandemiei de coronavirus în America, numărul deceselor pe zi a început să scadă, la fel și cel al noilor infectări așa că guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat duminică o posibilă reluare a activității economice după 15 mai. Data la care se ridică starea de urgență. Cuomo a precizat că relaxarea va avea loc numai dacă acest declin este constant timp de două săptămâni.

XS
SM
MD
LG