Linkuri accesibilitate

Covid-19: în R.Moldova se reia parțial activitatea comercială


De luni, 27 aprilie, se redeschid magazinele, cu excepția centrelor comerciale și piețelor. De asemeni, prin dispoziția Comisiei Situații Excepționale, de astăzi se redeschid și parcurile dar nu sunt permise grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Relaxarea restricțiilor nu vizează însă și domeniul HoReCa. „Începând cu 27 aprilie, se va relua activitatea de comerț cu toate tipurile de mărfuri, nu doar alimentare. Excepție fac centrele comerciale și piețele, inclusiv cele auto. Se redeschid toate unitățile de comerț cu amănuntul, dacă magazinul e specializat, individual, se permite, cu respectarea normelor sanitare”, a precizat premierul Ion Chicu.

Instituțiile publice, cu unele excepții, rămân în vacanță încă o săptămână. Comisia Situații Excepționale a dispus ca 27-30 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru bugetari.

Numărul total al infecțiilor a trecut de 3.400 iar cel al deceselor de 100.

Luni, după ședința cu președintele Igor Dodon și lidera Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul a mai declarat că după ridicarea stării de urgență pe 15 mai, s-ar putea relua și traficul aerian. Totodată, sunt în discuție eventuale noi relaxări ale vieții sociale și economice de luni, 4 mai - a mai spus premierul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG