Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a anulat acordul de împrumut cu Rusia. Igor Dodon numește decizia drept „cinică”


La Chișinău, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional acordul încheiat de Guvernul Republicii Moldova cu Federația Rusia pentru obținerea unui împrumut în valoare de 200 de milioane de euro. Curtea a anulat și deciziile guvernului privind inițierea negocierilor și ratificarea acordului.

Decizia Curții Constituționale, pronunțată după o ședință care a durat aproape 10 ore, va fi publicată în decurs de cinci zile.

Acordul de împrumut cu Rusia a fost criticat de opoziție în special pentru clauza care prevede garantarea de către statul Republica Moldova a unor împrumuturi private.

Într-un mesaj pe Facebook, președintele Igor Dodon a numit decizia Curții Constituționale drept „cinică, împotriva propriilor cetățeni”. În opinia sa, este o decizie „politizată” și „o lovitură dură aplicată milioanelor de moldoveni care așteptau ajutor din acești bani”. Dodon a mai scris că va face tot ce este necesar ca „sprijinul financiar din Federația Rusă blocat” de Curtea Constituțională să ajungă în Republica Moldova, însă nu au precizat cum anume.

Previous Next

XS
SM
MD
LG