Linkuri accesibilitate

Mitingul veteranilor şi Covidul rapace


Protestul veteranilor, Chișinău, 17 mai 2020.
Protestul veteranilor, Chișinău, 17 mai 2020.

Realitaea cu amănuntl văzută de Iulian Ciocan.

Poliția din RM a spus că inițiatorii mitingului veteranilor, ținut duminică în PMAN din capital, au încălcat regulile impuse din cauza epidemiei de coronavirus și a dat de înțeles că ar putea fi sancționați.

Mitingul veteranilor şi Covidul rapace
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Poliția a spus că la miting au participat cam 200 de oameni, majoritatea fără măşti, în vreme ce nu se permit adunările cu mai mult de 50 de participanți. „Poliția s-a autosesizat și documentează contravenţia”…

Ce poliţie responsabilă şi grijulie avem, stimaţi ascultători! Dacă însă mă gîndesc mai bine, nu mai este ea chiar atît de responsabilă precum pare. Şi o să vă dau un singur exemplu, deşi acestea există cu duiumul. Pe 9 mai, pe strada Alba Iulia a trecut un alai de automobile din care se iţeau capetele unor oameni fericiţi. Maşinile claxonau asurzitor, oamenii din maşini, mulţi şi fără măşti, strigau ceva despre Ziua Victoriei. Am impresia că şi aceşti concetăţeni au sfidat normele sanitare, dar poliţia s-a autosesizat oare? Mă îndoiesc.

Dar atunci cînd în troleibuze mai mulţi pasageri călătoresc fără mască sau cu masca la gît, poliţia tot se autosesizează?

Ceea ce spune Poliţia în legătură cu mitingul veteranilor le toarnă apă la moară celor care susţin că normele antiepidemie sunt folosite de guvernanţi pentru restrîngerea libertăţilor oamenilor. Pe de altă parte, dacă veteranii aceia nu aveau măşti şi se îmbulzeau, ei sunt într-adevăr vinovaţi.

Oricum ai suci-o, veteranii au o scuză. Ditamai şeful statului, Igor Dodon, a declarat deunăzi că portul măştii nu e obligatoriu, că e doar recomandabil. Şi oare Poliţia s-a autosesizat şi după declaraţia şefului statului?

XS
SM
MD
LG