Linkuri accesibilitate

„China și Statele Unite sunt în pragul unui nou Război Rece” (ministrul de externe chinez)


Martie 2020: pauza de prânz la fabrica Honda de la Wuhan, din China, sursa pandemiei de coronavirus.
Martie 2020: pauza de prânz la fabrica Honda de la Wuhan, din China, sursa pandemiei de coronavirus.

China şi Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece", a avertizat duminică ministrul chinez de externe Wang Yi, care a deplâns reaprinderea tensiunilor cu Washingtonul în jurul pandemiei de COVID-19. „Unele forţe politice americane iau ostatice relaţiile dintre China şi SUA şi împing ţările noastre în pragul unui nou Război Rece" în contextul crizei coronavirusului, a spus Wang Yi.

Totodată, el a atras ateneția că orice proces împotriva Chinei din cauza epidemiei de COVID-19 n-ar putea fi întemeiat pe nicio lege sau precedent internațional.

China, unde a fost depistată inițial infecția, în decembrie trecut, este o victimă a pandemiei la fel ca alte țări și a întins o mână de ajutor altor guverne aflate în dificultate, le-a declarat reporterilor, duminică, la Beijing, ministrul de externe chinez, Wang Yi.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat cu regularitate în ultimele săptămâni autorităţile chineze că au întârziat să comunice date cruciale privind gravitatea virusului a cărui răspândire, în opinia sa, ar fi putut fi ţinută sub control.

La scară globală, numărul deceselor cauzate de coronavirus a depășit, duminică, 344 de mii, iar cel al cazurilor de infectare - 5,3 milioane. Statele Unite rămân țara cea mai afectată din lume.

XS
SM
MD
LG