Linkuri accesibilitate

Un spaţiu perfect pentru Covid-19


Da, au apărut o sumedenie de indivizi care ne cheamă la muncă, care ne spun că nu se mai poate sta în case, că oamenii mor de foame, că, în definitiv, virusul acesta, dacă există, e floare la ureche. Vocile acestor oameni devin tot mai puternice şi chiar agresive. În curînd, n-o să le mai poţi reproşa nimic. Va fi riscant. Ar putea să te declare sabotor.

Un spaţiu perfect pentru Covid-19
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00

Noi încă nu vrem să înţelegem că aici lucrurile merg mai prost decît în alte părţi şi spunem că grav e în Italia şi SUA. Da, acolo nu e chiar bine, dar şi populaţia din acele ţări e mai mare. Haideţi să luăm un alt exemplu. Olanda, cu 17 milioane de oameni, are mai puţini infectaţi decît Moldova, cu 3 milioane de cetăţeni. Şi-apoi, Covidul nu prea ţine cont de vocile care îl sfidează. Acum, în mai, avem mai mulţi infectaţi decît în martie şi aprilie. Şi e de presupus că relaxările interdicţiilor vor agrava situaţia.

Vreau să spun însă altceva acum. Mă tem că Republica Moldova e spaţiul perfect pentru Covid-19. Probabil, dacă ar avea conştiinţă, virusul ar exclama de bucurie văzînd ce ţară e RM. Să recapitulăm pe scurt în ce loc trăim. O ţară în care timp de 30 de ani clasa conducătoare a fost suficientă sieşi, preocupată cu precădere de propriile interese, o ţară considerată cea mai săracă în Europa, o ţară în care cinovnicii se uită cu pietate la şefi şi mai puţin la popor, o ţară din băncile căreia dispar fără urmă sume uriaşe, un spaţiu în care sistemul medical a fost metodic ignorat, iar o sumedenie de medici au plecat în străinătate, şi, în sfîrşit, un spaţiu în care se scuipă într-o veselie pe trotuare. De aceea, vom avea mult de furcă aici cu virusul, în ciuda vocilor puternice-optimiste.

XS
SM
MD
LG