Linkuri accesibilitate

În premieră, Twitter atașează avertismentul „verificați” la două mesaje ale președintelui Trump


Pentru prima dată Twitter a adăugat avertismentul „verificați informația” la două mesaje ale președintelui american Donald Trump în care acesta susținea că sistemul de vot prin corespondență este „profund fraudulos”.

Președintele a reacționat imediat, acuzând compania Twitter că vrea să se amestece în alegerile prezidențiale din noiembrie. În multe state se discută extinderea dreptului de vot prin corespondență, pe fundalul pandemiei de coronavirus, pentru a proteja populația. Votul prin corespondență, arată experții, ar putea ridica participarea la vot ceea ce, tradițional, este în avantajul democraților.

Într-un recent sondaj Pew se arată că 66% din americani ar vrea să evite să meargă într-un centru de votare, preferând orice formă de vot de la distanță. Toate statele americane oferă o formă de vot prin corespondență dar condițiile pentru a avea dreptul la acest vot sunt foarte diferite: există state precum, Colorado care nu pun limite la votul prin corespondență, altele care cer fiecărui votant să aducă dovezi că nu poate fi prezent într-un centru de votare.

Un purtător de cuvânt al companiei Twitter a explicat că mesajele lui Trump „ conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost marcate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă”.

În general, rețelele de socializare nu atașează avertismente de acest gen la mesajele politicienilor, nici nu le șterg pe cele mincinoase sau denigratoare, argumentând că publicul larg trebuie să știe ce gândesc cei care sunt sau vor să ajungă în poziții de conducere.

Twitter, cum se știe, este platforma preferată de comunicare a președintelui Donald Trump.

XS
SM
MD
LG