Linkuri accesibilitate

Igor Dodon spune că opoziția nu ar avea curajul să voteze o moțiune de cenzură și să instaleze un nou guvern


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Moldovei, Igor Dodon, sugerează opoziției, dacă nu este mulțumită de activitatea actualului guvern, să înregistreze în Parlament o moțiune de cenzură și să-și asume învestirea unui nou executiv. În opinia sa, deputații din opoziție sunt „slabi și fricoși” ca să-și asume responsabilitatea într-o astfel de situație complicată cu criză, pandemie, secetă, transmite IPN, citând declarațiile președintelui Dodon din emisiunea „Președintele răspunde”.

Întrebat despre posibile coaliții, dar și ce crede despre faptul că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a exclus orice discuție cu Partidul Socialiștilor, Igor Dodon a sugerat că lucrurile în politică se pot schimba.

Cât despre alegerile prezidențiale, Igor Dodon a spus că nu este momentul pentru a decide dacă se va implica și că „are probleme mai importante de care trebuie să se ocupe”. A ținut totuși să remarce că, dacă ar participa la scrutin, șansele sunt de partea lui și că va câștiga alegerile, dacă nu din primul tur, din al doilea.

XS
SM
MD
LG