Linkuri accesibilitate

UE va aloca 5 milioane de euro pentru a susține R.Moldova în implementarea Acordului de Asociere


Premierul Ion Chicu (dreapta) și ambasadorul UE Peter Michalko
Premierul Ion Chicu (dreapta) și ambasadorul UE Peter Michalko

Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova 5 milioane de euro pentru a susține Guvernul de la Chișinău în procesul de implementare a Acordului de Asociere. Potrivit unui comunicat al Executivului, citat de Radio Chișinău, subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și premierul Ion Chicu.

Uniunea Europeană a transmis Republicii Moldova o listă de opt acțiuni pe termen scurt ca precondiție pentru reluarea dialogului politic în format deplin și debursarea tranșei a II-a a asistenței macro-financiare.

Ion Chicu a spus că R.Moldova a aprobat legea privind achizițiile în sectorul energetic, al apei, al transporturilor și al serviciilor poștale, precum și legea referitoare la constatarea încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului, cu modul de aplicare a sancțiunilor.

Premierul Moldovei a recunoscut că mai are de lucru la strategia de reformă în sectorul justiției și reformei CSM și la proiectul organizațiilor necomerciale, care urmează să fie dezbătut în Parlament.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG