Linkuri accesibilitate

Tiraspolul a relaxat parțial regimul de circulație pentru câteva localități subordonate Chișinăului


Administrația separatistă de la Tiraspol a înștiințat Chișinăul că va permite locuitorilor din satele Varnița, Copanca, Molovata Nouă, Cocieri, Pohrebea, Doroțcaia, Coșnița și Pârâta să circule liber numai prin câteva puncte de trecere a liniei administrative. Decizia include și persoanele care au viză de reședință în cele opt localități subordonate Chișinăului.

Tiraspolul însă menține interdicția de acces în regiunea transnistreană pentru toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova.

Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că punctele de trecere prin care rezidenții celor opt localități se pot deplasa sunt Bender-Varnița, Zagornoie-Copanca, Dubăsari-Doroțcaia, Dubăsari-Coșnița, Dubăsari-Cocieri.

Asigurarea dreptului la libera circulație a locuitorilor din aceste sate și accesul lor la terenurile agricole face parte din așa numitul pachet „Berlin plus”. Chișinăul consideră că Tiraspolul nu-și respectă întru totul angajamente asumate, iar deciziile administrației separatiste în perioada pandemiei de COVID-19 a înrăutățit situația locuitorilor din aceste sate.

Tiraspolul a extins starea de urgență și regimul de autoizolare până pe 15 iunie.

XS
SM
MD
LG